onsdag 15 augusti 2012

Suzuki Sverige stöttar Holmberg Motorsport



Holmberg Motorsport, som består av Johan Holmberg, förare, och Henrik Appelskog, co-driver, är rallyteamet som verkligen är på gång. Killarna började tävla tillsammans 2010 och deras första tävlingssäsong resulterade i ett SM-silver.

2011 bytte man till en häftigare bil, en Suzuki Swift Super 1600 – samma bil som bl a tog Junior VM-guld 2007 genom svenska föraren PG Andersson.
Efter ett antal segrar i SM-klassen 2-hjulsdrivna trimmade bilar leder man nu klassen och siktar på ett SM-guld.
Närmast på menyn är fjärde SM-deltävlingen Västrallyt, som drar igång i trakterna av Trollhättan i helgen.

Suzuki-importören Nimag Sverige AB har fått upp ögonen för det framgångsrika paret och har inlett ett samarbete med Holmberg Motorsport, som gäller innevarande år.

- Med Suzukis långa och framgångsrika rallyhistoria, inte minst här i Sverige, känns kopplingen mellan vårt kampanjtema för Swift-modellen ”Onödigt kul” och rallyteamets Swift klockren, säger Mattias Andersson, marknadschef på Suzuki Sverige och tidigare kartläsare i rally-VM för bl a Suzuki.

- Det är jättekul att vi fått med Suzuki Sverige på spåret. Förutom att det känns som ett kvitto på seriositeten i vår satsning, är det även positivt i kontakten med andra sponsorer, säger Johan Holmberg.

Motorsportintresset i allmänhet och rally i synnerhet är synonymt med en av Suzukis kundgrupper och den nyligen introducerade och pressrosade Swift Sport beräknas få en effektiv support av rallysatsningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar